Johnno Bakker scoort de 6-0. (Foto: Rombout van Reijn)

Eenrichtingswedstrijd Den Bommel-Krabbendijke eindigt in 6-0

Algemeen 252 keer gelezen

DEN BOMMEL - VV Den Bommel en VV Krabbendijke kruisten zaterdag 13 april de degens op Sportpark De Kruus in Den Bommel, als onderdeel van de Zaterdag 3e klasse B van Zuid1. Den Bommel bleek ijzersterk te zijn en kon met een eindstand van 6-0 dan ook de winst op zijn naam schrijven.

Met Den Bommel op de achtste plaats en Krabbendijke op de laatste plek in het klassement, beloofde het een boeiende strijd te worden. Voorafgaand aan deze ontmoeting hadden beide teams al eerder een wedstrijd tegen elkaar gespeeld in het huidige seizoen, waarbij Krabbendijke met 3-1 zegevierde. Den Bommel had dus wat goed te maken en hoopte punten te pakken om uit de buurt van de nacompetitieplaatsen te blijven.

Om 14.34 uur floot scheidsrechter IJpelaar voor de start van de wedstrijd en liet Den Bommel meteen merken dat er vandaag voor Krabbendijke niet veel te halen zou zijn.

Na drie minuten was het Johnno Bakker die vanuit kansrijke positie mocht aanleggen. De bal werd echter niet voor de laatste keer deze middag door de keeper van Krabbendijke gestopt. Een minuut later was het Ruben Rui dos Santos die van vrijwel dezelfde positie mocht uithalen maar die ook op de keeper stuitte.

In de zesde minuut maakte de keeper van Krabbendijke het volgende schot van buiten het zestienmetergebied onschadelijk, maar binnen 30 seconden stond Den Bommel weer voor z’n neus toen Ruben op links een voorzet gaf op Johnno Bakker die van dichtbij 1-0 scoorde, drie minuten later gevolgd door de 2-0.

Zes minuten na de goal werd een hoekschop van Krabbendijke door Patrick Verolme weggekopt en vervolgens door Corné op’t Hof opgepikt die snel de doorgelopen Daniek de Roon in de ruimte vond, maar die net te kort kwam om de uitgekomen keeper te snel af te zijn.

Het duurde tot de 18e minuut voordat Krabbendijke voor het eerst gevaarlijk werd en de keeper van Den Bommel voor het eerst moest optreden. Een minuut later stond Coen Kornet alweer aan de andere kant, maar zijn poging ging net naast. In de tegenstoot kwam Krabbendijke in de buurt van de goal van Den Bommel maar was de bal voor keeper Sander van Reijn.

Weer twee minuten later was het Johnno Bakker die door de verdediging van Krabbendijke slalomde maar de nummer 3 kon op het laatste moment met een risicovolle sliding de bal wegtikken.

Blauw oog

In de 24ste minuut was de keeper Sander van Reijn van Den Bommel eerder bij de bal, maar liep een speler van Krabbendijke op hem door en raakte met de knie zijn hoofd, waarna de keeper aangeslagen bleef liggen. Een lange blessurebehandeling volgde, waarna Sander van Reijn de wedstrijd met een dik blauw oog zou uitspelen.

Na de hervatting kreeg Tony Tieleman de bal op rechts en gaf deze snel voor op Johnno Bakker die de 3-0 en daarmee een zuivere hattrick scoorde. Hierna liet Den Bommel de teugels een beetje vieren. Pas 10 minuten later was de volgende kans toen Den Bommel een hoekschop kreeg, maar de keeper van Krabbendijke eerder bij de bal was.

Een minuut later was er echter geen houden meer aan toen Ruben Rui dos Santos op links doorkwam en een voorzet gaf op Tony Tieleman die ijzig kalm in de rechterbenedenhoek afmaakte en daarmee de 4-0 scoorde. Vlak voor de rust kwam Krabbendijke nog wel een keer in de buurt van de goal van Den Bommel maar de verdediging kon het gevaar bezweren voordat het echt gevaarlijk werd. De aansluitende hoekschop werd over gekopt.

Den Bommel gaat voor de 6-0

Bij de hervatting na de rust ging Den Bommel door waar het mee bezig was en ging een schot van Ruben Rui dos Santos net voorlangs. De aansluitende hoekschop belandde voor de voeten van Jesper van den Hoek die hard afdrukte en de 5-0 maakte.

Drie minuten later nam Ruben de bal alweer goed mee het zestienmetergebied van Krabbendijke in, maar de laatste man van Krabbendijke kon met kunst en vliegwerk nog net voorkomen dat hij van dichtbij kon uithalen. In de 49ste minuut haalde Ruben weer uit bij de achterlijn, maar de bal ging dit keer via de keeper over de achterlijn.

Twee minuten later kopte Corne op’t Hof van dichtbij op doel, helaas werd de bal ook nu weer door een verdediger van Krabbendijke over de achterlijn gewerkt. Weer een minuut later gaf Max Lokker een voorzet op Johnno Bakker, wiens kopbal dit keer door de keeper gestopt werd.

In de 57ste minuut speelde Coen Kornet Johnno Bakker aan in het zestienmetergebied van Krabbendijke, die de bal terugkaatste, waarna Coen de bal over de keeper in de verre hoek krulde maar helaas net de paal raakt.

Vijf minuten later deed Daniek de Roon ook een duit in het zakje en schoot van links uit een lastige hoek hard op het doel van Krabbendijke. De bal werd ook nu weer door de keeper gestopt.

In de 76ste minuut was er een snelle uitbraak door Den Bommel toen een snelle hervatting door keeper Sander van Reijn bij Johnno Bakker terechtkomt die de bal over de uitkomende keeper van Krabbendijke lepelde en de 6-0 aantekende.

Het hoeft niet meer

Hierna hoefde het van Den Bommel niet zo nodig meer en hoefde het van Krabbendijke, dat de hele wedstrijd al niet veel indruk maakt, ook niet meer waardoor de wedstrijd een beetje doodbloedde. Kort voor het einde was er nog een schot van Jelle van Gils dat via de keeper net voorlangs ging. Uit de daaropvolgende corner kopte Ruben Rui dos Santos net naast, waarna de prima leidende scheidsrechter Ijpelaar af floot.

Het was eenrichtingsverkeer met Den Bommel dat de wedstrijd van begin tot eind domineerde. Krabbendijke kon geen vuist maken tegen het aanvallende spel van Den Bommel en moest uiteindelijk een flinke nederlaag incasseren. Deze overwinning dient als een goede generale repetitie voor de volgende uitdaging voor Den Bommel, de derby tegen DVV ‘09 op zaterdag 20 april 2024 om 14.30 uur op het Gemeente Sportpark DVV’09 in Dirksland. Met DVV ‘09 op de 2e plaats en Den Bommel op de 8e positie, belooft het opnieuw een spannende wedstrijd te worden waarbij Den Bommel zeker niet kansloos is, gezien hun eerdere gelijkspel tegen DVV ‘09 in dit seizoen. DVV’09 heeft echter met 2-8 bij Kogelvangers gewonnen en heeft ook een goede generale repetitie gehad, dus makkelijk zal het niet worden maar als Den Bommel het huidige spel doorzet moet een positief resultaat mogelijk zijn.