Afbeelding

Extra lezing over Flakkee uit zijn isolement (FLUZI)

Algemeen 363 keer gelezen

OOLTGENSPLAAT - Het Streekmuseum Goeree-Overflakkee organiseert op maandagavond 27 mei voor de tweede keer een lezing over de FLUZI. Ditmaal wordt de lezing georganiseerd in het oosten van het eiland. Een ieder is van harte welkom in het Oude Raadhuis van Ooltgensplaat. 

Op het eiland Goeree-Overflakkee staat een bijzonder evenement op de agenda: het FLUZI-feest. Op zaterdag 8 juni wordt de historische kern van Middelharnis omgetoverd tot een bruisende braderie. FLUZI staat voor Flakkee Uit Zijn Isolement. Een naam die nieuwsgierigheid opwekt en de geschiedenis van het eiland in de schijnwerpers zet.

Geschiedenis Haringvlietbrug

Precies zestig jaar geleden, op 20 juli 1964, werd de Haringvlietbrug in gebruik genomen. Deze brug markeerde een keerpunt voor Flakkee, want het was de allereerste vaste-oeververbinding met het vasteland. In de jaren die volgden, zouden er nog meer bruggen en verbindingen komen, maar de Haringvlietbrug blijft een mijlpaal in de geschiedenis van het eiland.

Jan Both, een kenner van de lokale geschiedenis, zal op maandag 27 mei in het Oude Raadhuis van Ooltgensplaat een lezing geven over de totstandkoming van deze brug. Het verhaal achter de Haringvlietbrug is fascinerend en kent vele facetten. Jan zal vertellen over de lange aanloop, de plannen die soms in de ijskast belandden en het doorzettingsvermogen dat nodig was om dit project te realiseren. Hij zal de aanwezigen meenemen in de wereld van ingenieurs, politici en gewone mensen die samenwerkten om de brug te bouwen.

Aanmelden kan via website Streekmuseum

De lezing op 27 mei wordt gegeven in het Oude Raadhuis van Ooltgensplaat. De zaal is open vanaf 19.00 uur. De lezing start 19.30 uur en de kosten zijn 7,50 euro. Koffie en thee zijn inbegrepen. Aanmelden kan via de webshop van het Streekmuseum: Lezing over de FLUZI – Streekmuseum

Uit de krant