Nathan Dekker, de maker van de 1-1.

Duiveland houdt zicht op de titel na overwinning op WFB

Sport 213 keer gelezen

OUDDORP - Na de definitieve degradatie tegen koploper SKNWK (2-0) had WFB de mogelijkheid om frank en vrij te voetballen en die kans pakten de Ouddorpers met beide handen aan. Zeker in de eerste helft waren we getuige van menig goedlopende combinatie. Punten leverde dat niet op in de thuiswedstrijd tegen Duiveland (1-2), maar trainer Rene Milot heeft in ieder geval weer wat aanknopingspunten gezien voor het volgende seizoen.

De eerste grote kans was wel voor de uitploeg. Al in de tweede minuut had Ian Roks de mogelijkheid om Duiveland op voorsprong te schieten. Hij schoot de voorzet van zijn teamgenoot Dylan van Klinken echter hoog over. WFB was gelijk wakker en bood de eerste helft goed partij aan de titelkandidaat uit Oosterland. Het meeste gevaar kwam van Nathan Dekker, die vaak een goede combinatie wist op te zetten met Erwin Struijk en Bryan Westhoeve. De verdediging van Duiveland had het daar zichtbaar moeilijk mee, maar de doelpunten bleven voorlopig nog uit.

In de tweede helft waanden we ons even in Spanje. Alleen het weer werkte niet mee. Jordi Wesdorp, buitenspeler van Duiveland, maakte namelijk een onwaarschijnlijk mooi doelpunt. Als Roberto Carlos in zijn beste dagen in het shirt van Real Madrid schoot hij de bal vanaf de vijandelijke achterlijn zo bij de tweede paal tegen de touwen. Ook Stefan Nagtegaal maakte ooit zo’n wonderschone treffer in een 2-1 overwinning van de Ouddorpers op DVV’09. Al zal dat bij minder mensen een belletje doen rinkelen. Wellicht werd Wesdorp wat geholpen door de wind, want ook hijzelf kon het amper geloven. Het deed echter niets af van de glans van het doelpunt.

Hierdoor had Duiveland de felbegeerde voorsprong te pakken, waardoor ze in het kielzog van SKNWK konden blijven. Dit was voor de ploeg uit Oosterland ook broodnodig, want SNNWK stond al op een 2-0 voorsprong tegen SNS en zou die wedstrijd ook met deze cijfers afsluiten. WFB bleef echter strijden voor de Ouddorpse eer en dat werd uiteindelijk uitbetaald. Een voorzet van Westhoeve bracht Dekker in stelling. Met een lage schuiver schoot laatstgenoemde WFB weer op gelijke hoogte.

Lang konden de Ouddorpers daar niet van genieten. Een vrije trap van Thijs Rentier vanaf de middellijn stuiterde onverwachts door nadat geen enkele WFB-speler vat op de bal had weten te krijgen. Hierdoor werd Robbert de Bruine ineens het eindstation van deze blinde bal naar voren. De aanvaller vond zichzelf terug in de een-op-een situatie met keeper Corné de Jong en bleef voor het doel uiterst koel waardoor hij beheerst de eindstand van de wedstrijd kon bepalen: 1-2!

De punten gaan dus mee naar Oosterland waardoor de uitploeg zicht blijft houden op de titel. Voor WFB was de wedstrijd de bevestiging dat er nog best wel voetballend vermogen in de ploeg zit en dat, door de aanvullingen uit de jeugd, de nabije toekomst rooskleuriger is dan de degradatie doet vermoeden.