Dingena Singana en Tanja van Lenten in actie.
Dingena Singana en Tanja van Lenten in actie.

Badmintonners Olympia slaan hun slag in Hoeksche Waard

Sport 283 keer gelezen

REGIO - Een delegatie competitiespelers van badmintonvereniging BC Olympia uit Dirksland heeft vorig weekend goede zaken gedaan tijdens een toernooi georganiseerd door vereniging POB (Poona) in Oud-Beijerland. Verspreid over de heel dag speelden in sporthal De Boogerd badmintonners van Goeree-Overflakkee, uit de Hoeksche Waard en de Drechtsteden in in totaal twaalf poules.

Namens BC Olympia uit Dirksland kwamen in actie Diana Singana en Tanja van Lenten-Tieleman in Poule E (dames dubbel). Zij troffen tegenstanders uit Barendrecht en de Hoeksche Waard. Olympia-speelsters Agnes den Haan en Marleen Pietersen bonden de strijd aan tegen VTO Cromstrijen en de thuisclub. In het gemengd dubbel (Poule G) werkte Mariette Stoop van Olympia samen met Pieter van Prooijen uit Mijnsheerenland. Een vertrouwd team, want Pieter heeft jarenlang voor Olympia gespeeld. Zij stonden op de baan tegen spelers uit Barendrecht en Dordrecht.

Diezelfde vertrouwdheid was er in Poule I, waar Marleen Pietersen samenspeelde met Pim Smits (BC De Krammer in Oude-Tonge). Hoewel hij geen lid is van Olympia, is hij wel een regelmatige gast op de recreatieve speelavonden in sporthal De Gooye in Dirksland.

Toernooien als deze op zaterdag 13 april vinden op onregelmatige basis plaats in de regio, afhankelijk van welke vereniging ze wil en kan organiseren. De spelers van Olympia kwamen thuis met diverse medailles.

Gezellige speelavonden

Het badmintonnen in competitieverband is maar een deel van het Olympia-verhaal. Elke maandag- en donderdagavond wordt er van 20.00 tot 21.30 uur recreatief gespeeld op de vijf banen in sporthal De Gooye in Dirksland. Zo nu en dan sluiten er ook spelers van De Krammer aan, gewoon omdat het leuk is eens een andere tegenstander te treffen.

Daarnaast is het leeuwendeel van de spelers puur recreatief aan het badmintonnen. Het spelersveld is breed, van fitte ‘jonkies’ die de twintig net zijn gepasseerd tot routiniers van boven de zeventig, die de verminderde snelheid compenseren met tactisch inzicht.

En er zijn, eerlijk is eerlijk, spelers die ‘maar wat doen’. Wie bij Olympia komt badmintonnen, vindt al met al altijd wel een tegenstander van het eigen niveau. Omdat alle spelers genegen zijn om hun baangenoten al spelend te helpen, kan iedereen zich er welkom voelen. Dat wordt nog versterkt doordat iemand die eens een avondje wil komen proefspelen dat gewoon vrijblijvend kan komen doen. Kleding die past in een sporthal is wel aan te raden, maar een racket is altijd voorradig. Dat mag bij één avondje proberen blijven, misschien twee, misschien drie, maar menig speler die ooit op de bonnefooi een avondje kwam kijken, is inmiddels al jaren lid.

Ook eens proberen? Kom langs op maandag- of donderdagavond van 20.00 tot 21.30 uur, sporthal de Gooye, Hondsgalgweg 1 te Dirksland.

Uit de krant