Max Lokker in duel met aanvaller DVV’09. (Foto: Rombout van Reijn)

DVV’09 wint overtuigend van VV Den Bommel

Sport 284 keer gelezen

DIRKSLAND - DVV ‘09 stond zaterdag 20 april tegenover VV Den Bommel op het Gemeentelijke Sportpark DVV’09 in Dirksland in de zaterdag 3e klasse B van district Zuid 1 van de KNVB. De wedstrijd eindigde in een overtuigende 6-1 overwinning voor DVV ‘09. Ondanks de nederlaag had deze uitslag weinig impact op de stand in de competitie, aangezien DVV ‘09 nog steeds op de tweede plaats staat, terwijl VV Den Bommel de achtste positie behoudt.

DVV liet merken dat het niets cadeau gaf en kwam in de 2e minuut al dicht in de buurt van de goal van Den Bommel, maar de bal was voor de keeper. In de 6e minuut schoot Ruben Rui dos Santos vanaf rechts hard op doel. De bal werd gestopt door de keeper van DVV ‘09, waarna Coen Kornet net te laat was voor de rebound.

Ruben Rui dos Santos kreeg in de 9e minuut een mogelijkheid maar hij kon net niet bij de bal komen door een te harde voorzet. In de 15e minuut kende de scheidsrechter een penalty toe aan DVV ‘09 voor een omstreden situatie binnen het strafschopgebied. Voor een dergelijke situatie elders op het veld zou nooit gefloten worden, maar binnen de beruchte lijnen zag scheidsrechter Koster zijn kans schoon om z’n stempel op de wedstrijd te drukken en wees naar de stip. Vanaf de stip liet DVV’09 keeper Sander van Reijn van Den Bommel kansloos en scoorde de 1-0. In de 27e minuut verdubbelde DVV ‘09 de voorsprong na een snelle counter tot 2-0 toen ze van dichtbij konden scoren. Dit zou ook de ruststand zijn.

In de tweede helft van de 53e minuut breidde DVV ‘09 al snel de voorsprong uit tot 3-0 en zakte het geloof bij Den Bommel definitief weg.

Ruben Rui dos Santos kreeg een kans in de 70e minuut toen hij vallend kon koppen, maar zijn poging verdween over het doel van DVV’09. In de 73e minuut werd Johnno Bakker door de verdediging van DVV dwarsgezeten maar wist toch op doel te schieten, helaas ging het schot net langs de verkeerde kant van de paal.

Nadat DVV ‘09 in de 67ste minuut de voorsprong vergrootte tot 4-0 wist Den Bommel in de 78e minuut te scoren met een vreemde goal. De keeper van DVV ‘09 leek met de bal en al over de doellijn te stappen na een schot van Daniek, wat resulteerde in de 4-1.

Na een snelle counter in de 87ste minuut werd de bal strak voorgegeven van de linkerkant waarna twee aanvallers voor de goal opdoken. Keeper Sander van Reijn gooide zich in de baan van het schot en wist de eerste poging te verijdelen maar de rebound was weer, niet voor het eerst dit seizoen, voor de tegenstander die de 5-1 binnen tikte.

Een minuut later de tweede kans voor de scheidsrechter om zich nadrukkelijk te onderscheiden. Frank Post kreeg een rode kaart toen hij net buiten de 16 zijn tegenstander aantikte. Ondanks dat het niet hard was en er nog een medespeler naast liep, vond de scheidsrechter het een doorgebroken speler en dus een rode kaart. Zo moest Den Bommel de laatste minuten met tien man verder spelen.

In de 89e minuut breidde DVV ‘09 de voorsprong uit tot 6-1. Deze keer kwam DVV er op rechts doorheen maar wist Daniek de Roon het eerste schot nog onschadelijk te maken, maar was ook nu weer de rebound voor DVV dat dit keer van een meter of 12 mocht scoren. Als laatste gaf Jelle van Gils de keeper van DVV in de 91ste minuut het nakijken maar schoot de bal helaas net in het zijnet.

DVV ‘09 verdiende de overwinning, was feller in de duels en had meer beweging in de aanval, waardoor ze meer gevaar konden stichten dan Den Bommel. Jammer dat in een aantal gevallen de scheidsrechter z’n stempel op de wedstrijd wilde drukken. Hierdoor werd een leuke en spannende derby al te vroeg beslist waar vooral de neutrale toeschouwers het slachtoffer van werden.

Op zaterdag 4 mei om 14.30 uur staat VV Den Bommel tegenover VV Vrederust. In het seizoen 2023/’24 verloor VV Den Bommel een wedstrijd tegen VV Vrederust. Momenteel staat VV Den Bommel op de 8e plaats, terwijl VV Vrederust de 11e positie inneemt. Den Bommel zal zich moeten herstellen van deze nederlaag en een positief resultaat neerzetten om uit de klauwen van de achtervolgers te blijven.