Man of the Match: Duncan van der Made.
Man of the Match: Duncan van der Made.

NTVV houdt zicht op derde periodetitel na gelijkspel

Sport 298 keer gelezen

GOEREE-OVERFLAKKEE - In een tot de laatste seconden spannende ontmoeting waarbij beide teams vochten voor wat ze waard waren, is het eerste elftal van NTVV blijven steken op een 0-0 gelijkspel tegen het Nieuw-Beijerlandse NBSVV. De zebra’s blijven nochtans in de race voor de derde periodetitel, die recht geeft op de nacompetitie.

Terwijl de pakweg 40 toeschouwers koukleumend en met de paraplu in de aanslag langs de lijn vertoefden, schoten de bezoekers uit de startblokken. Uit de eerste de beste aanval leek de 0-1 te vallen, ware het niet dat de doelpuntenmaker de buitenspelregel overtrad, waardoor de goal werd afgekeurd. Even later combineerde de thuisploeg het leer vlotjes naar voren, waarna Youri Kievit met precisie Neal Kuiper aanspeelde, maar de topscorer van de zebra’s wist het net deze keer níet te vinden. NBSVV liet zien, dat het niet voor niets op de 3e plek prijkt op de ranglijst en NTVV moest zich in die hectische beginfase noodgedwongen beperken tot verdedigen.

Nieuw-Beijerlanders slordig in de afronding

Na ruim een kwartier spelen pakte de thuisploeg de aanvallende draad weer op en langzaam maar zeker kroop het onder de druk van NBSVV uit. Uit een vrije trap van Nick van Alphen kopte Malcolm Jeronimus, die zijn defensie op bekwame wijze regis-seerde deze middag, enkele decimeters naast. Een vrije trap van NBSVV eindigde in een flipperkastscène, maar Duncan van der Made kon uiteindelijk redding brengen. NBSVV creëerde vervolgens nog verscheidene fraaie aanvallen, maar de kansen die daaruit voortvloeiden werden keer op keer ‘om zeep’ geholpen. Op het moment dat de paraplu’s bij het publiek weer openklapten om een akelige plensbui te beteugelen, kwam Youri Kievit een teenlengte tekort om een voorzet van Gino van der Zant in de touwen te rossen. NBSVV kreeg nadien nog een dot van een kans, maar ook deze wisten de Nieuw-Beijerlanders niet te verzilveren, waardoor de rust met 0-0 aanving.

NTVV wordt sterker en krijgt kansen

Ook in de tweede helft hadden de bezoekers aanvankelijk een optisch overwicht, maar NTVV zette daar wilskracht en onverzettelijkheid als juiste wapens tegenover. Gaandeweg de 2e helft nam de ploeg van Sander van Tilborg het initiatief weer over. Nick van Alphen krulde een vrije trap voor de goal waarna het leer tenslotte via de paal naast ’t doel caramboleerde. Invaller Jens van Es probeerde het met een pegel van zo’n 30 meter, maar gedragen door de wind suisde de bal rakelings over de lat. Beide teams knokten voor wat ze waard waren en wilden koste wat kost de victorie binnenhengelen. Een dieptepass van Brett van Vliet werd door de ver uit zijn doel gekomen keeper van NBSVV foutief beoordeeld, waardoor Jens van Es zich de bal eigen kon maken en richting het lege doel knalde, alwaar Lars Hollaar het speeltuig nét niet het laatste zetje kon geven en ook deze kans in rook opging.

Beide teams bleven in de slotfase aandringen, maar de match leek met een brilstand te worden beklonken. Juist op het moment dat arbiter Nick van der Toorn aanstalten maakte om af te fluiten viel de bal voor de voeten van de even daarvoor ingevallen Job van Wageningen. De NTVV’er heeft de 1-0 op zijn pantoffel, maar wist de bal, enigszins verschrikt, maar half te raken en zag zijn inzet tot ontzetting naast het doel belanden waarna Van der Toorn gelijk affloot en de zebra’s één puntje rijker waren.

Uit de krant